Back to the top

News

News

Keep the world up to date on your news and events
with modern blog lists & single layouts.

Алтернативна историја на сексуалноста во клупската култура

Денс музиката е родена во ЛГБТ заедниците, но дали ова е заборавено? Во оваа проширена функција, Луис-Мануел Гарсија ја испитува историјата на квир корените на клупската култура. Зачетоците на денс музиката се во ЛГБТ заедниците, но дали некој се сеќава на тоа? Во следната статија во неколку дела, Луиз-Мануел Гарсија ја разгледува историјата на квир...

Continue reading

Interview: ISON

Ison, еден од највлијателните луѓе на грчката и европската клупска сцена, ги споделува своите искуства за клупската сцена во време на пандемија. Тој вели: „Клупската сцена вклучува многу повеќе од самата музика, пред сè играњето, комуникацијата, колективната енергија и споделување на уникатно доживување на подиумот. Клупската сцена не е место каде што може да се...

Continue reading

Интервју: Воин

Ни беше задоволство што разговаравме со Воин еден од водечките уметници во својот жанр во Европа, сестран креативец, едуциран во некои од најдобрите училишта. Човек за кого може да се каже дека хуманизам и благонаклоност се заеднички именители на неговиот навидум вулгарен, агресивен и експлозивен опус кој ве тера да мислите. Тој вели: „Миленици, природа,...

Continue reading

Интервју: Антони Мазневски, Како што е

Разговаравме со Антони Мазневски, македонски сликар, скулптор и професор на Факултетот за ликовни уметности во Скопје, еден од водечките уметници на револуционерната балканска уметничка сцена. Тој вели: „Денес пазарот и комуникацијата се’ повеќе се виртуелизира. Тоа е реалноста. Ни се свиѓало или не.“

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore ma;gna aliqua. Penatibus in turpis, auctor turpis! Ut turpis! Proin nec pulvinar sagittis.

Twitter Feed

  • Our Twitter feed is currently unavailable but you can visit our official twitter page @wolf_themes.

Instagrams

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.