Културата треба да биде се што те воздигнува, без разлика дали си во музеј, галерија, концерт на класична музика или на техно забава.
Уште од 2016 Фискалниот суд Берлин – Бранденберг со својата одлука потврди дека клубот се уште се смета за „висока култура“ во очите на надредените државни органи во своите активности и значењето што го има за германската музичка сцена. Така го штитите својот град, вака ги штитите луѓето што го сакаат, вака донесувате одлуки кои им служат на колективните, а не на приватните интереси, и на тој начин овозможувате добрите работи да растат. Повеќе пари што остануваат за клубот значи и поголеми можности за инвестирање во музика. Ако некој знае подобро од тебе, ќути и учи!

Властите во Берлин покажаа во нивниот град, едно од најмузичките места на планетата, дека ја разбираат вредноста што оваа култура ја носи на низата искуства, прогласувајќи ги техно забавите на Бергајн за „висока култура.

Uncategorized

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *