Back to the top

Blog

Blog

Keep the world up to date on your news and events
with modern blog lists & single layouts.

Незапирливата Ели Акула воодушевува на подиумите за танцување

Метеорското искачување на Ели Акула е незапирливо, исто како и нејзината моќ зад ДЏ пултот да спојува моќни звуци кои се движат од Techno, Rave, Breakbeat, Electro и Jungle. Нејзината електрична енергија веќе ги воодушеви танчерите на врвните европски места како Berghain, Printworks, Fabric и Robert Johnson, како и подиумите за танцување во Јужна Америка...

Continue reading

50 песни кои ги дефинираат последните 50 години ЛГБТК+ гордост

Виножито е призма: многуте аспекти на историјата на ЛГБТК+ поп музиката Од Јес Сколник ЛГБТК+ луѓето отсекогаш биле во авангардата на попот, како изведувачи и публика; историјата на поп музиката е квир историја. Иницијаторите на блузот како Ма Рејни и Беси Смит, и двете отворено бисексуалци, помогнаа да се формира основата на она што ќе...

Continue reading

11 ЗАДОЛЖИТЕЛНИ КНИГИ ЗА RAVE

Техно сцената во Детроит, рејв експлозијата во Обединетото Кралство, подемот и падот на познатите диџеи, ефектите на дрогата врз денс музиката и други приказни. Крајно време е да се вооружите со интересни содржини за рејвови и вистинска литература за танцување, идеални за читање во топлината на вашиот дом.  Проверете ја подоле курираната листа на книги...

Continue reading

Како ја убивме суштината?

Суштината на рејвот беше слободата. Суштина. Рајв. Слобода. Беше… Денес, во ова изопачено време, не е чудно што и рејвот малку се изопачи. И затоа велам суштината беше. Кој знае, можеби некогаш ќе се врати. Некои од вас не ни знаат како ја избркавме. Не грижете се, ќе ви дадам неколку примери. Некои нема да...

Continue reading

Судот Берлин-Бранденберг со својата одлука потврди дека клубот се’ уште се смета за „висока култура“

Културата треба да биде се што те воздигнува, без разлика дали си во музеј, галерија, концерт на класична музика или на техно забава. Уште од 2016 Фискалниот суд Берлин – Бранденберг со својата одлука потврди дека клубот се уште се смета за „висока култура“ во очите на надредените државни органи во своите активности и значењето...

Continue reading

Алтернативна историја на сексуалноста во клупската култура

Денс музиката е родена во ЛГБТ заедниците, но дали ова е заборавено? Во оваа проширена функција, Луис-Мануел Гарсија ја испитува историјата на квир корените на клупската култура. Зачетоците на денс музиката се во ЛГБТ заедниците, но дали некој се сеќава на тоа? Во следната статија во неколку дела, Луиз-Мануел Гарсија ја разгледува историјата на квир...

Continue reading

Interview: ISON

Ison, еден од највлијателните луѓе на грчката и европската клупска сцена, ги споделува своите искуства за клупската сцена во време на пандемија. Тој вели: „Клупската сцена вклучува многу повеќе од самата музика, пред сè играњето, комуникацијата, колективната енергија и споделување на уникатно доживување на подиумот. Клупската сцена не е место каде што може да се...

Continue reading

Интервју: Воин

Ни беше задоволство што разговаравме со Воин еден од водечките уметници во својот жанр во Европа, сестран креативец, едуциран во некои од најдобрите училишта. Човек за кого може да се каже дека хуманизам и благонаклоност се заеднички именители на неговиот навидум вулгарен, агресивен и експлозивен опус кој ве тера да мислите. Тој вели: „Миленици, природа,...

Continue reading

Интервју: Антони Мазневски, Како што е

Разговаравме со Антони Мазневски, македонски сликар, скулптор и професор на Факултетот за ликовни уметности во Скопје, еден од водечките уметници на револуционерната балканска уметничка сцена. Тој вели: „Денес пазарот и комуникацијата се’ повеќе се виртуелизира. Тоа е реалноста. Ни се свиѓало или не.“

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore ma;gna aliqua. Penatibus in turpis, auctor turpis! Ut turpis! Proin nec pulvinar sagittis.

Twitter Feed

  • Our Twitter feed is currently unavailable but you can visit our official twitter page @wolf_themes.

Instagrams

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.