Самарџиски е еден од основачите на колективот Room 313 каде се јавува во улога на промотер и диџеј. Првиот допир со музички инструмент го носи на пат исполнет во експериментирање со различни стилови на музика, варирајќи од класични и џез композиции до рок и метал тематики, кое постепено го доведува до техното, каде што се задржува одреден период, а потоа продолжува да го развива и продлабочува својот звук во нови неистражени жанрови на музика. Низ неговиот период како дел од Room 313 врши соработки со голем број на артисти (домашни и странски) кои го надоградуваат неговиот смисол за диџеј сет.

Samardjiski