Михаил Петровски доаѓа од мало место во Источна Македонија наречено Виница. Интересот за електронска музика му се има јавено уште од мали нозе, благодарение на неговиот татко, кој бил голем ентузијаст и собирач на плочи, почнувајќи од Jean Michel Jarre, Kraftwerk, Vangelis до Pink Floyd, Rolling Stones итн. На 14 годишна возраст Михаил започнува со собирање на музика, стара и нова и со неговите први сетови, и за кратко време се пронаоѓа во продукциските води.

Прва издадена плоча му е на Verdant Recordings од Англија, под водство на Andy Green со траката Prismatic како дел од Various – Emerald City, во присуство на тројца други англиски издавачи, Leigh Dickson, John Shima и Plant43. Година подоцна го издава и првото solo ep на Шкотската семинална дискографска кука Seventh Sign што се наоѓа во Glasgow. Од таму, следуваат изданија на Distant Worlds, Ferox, Magnonic Signals, Where We Met, Propersound Records, Nebulae итн.

Пред некое време издаде и self-released album на bandcamp под името A Soundtrack To A Better Place.

Mihail P

Интересот за електронска музика му се има јавено уште од мали нозе, благодарение на неговиот татко. На 14 годишна возраст Михаил започнува со собирање на музика, стара и нова и со неговите први сетови, и за кратко време се пронаоѓа во продукциските води.

Локација

Виница

Социјални Мрежи

  facebook
  soundcloud