Михаил Илиев е млад  диџеј и љубеник на електронска музика, но дури и кога е позади пултот комбинирајќи hypnotic techno, acid и rave techno неговиот ум е на подиумот. Покрај се, подиумот е местото каде се вљубува во електронската музика. Тој тогаш приметува дека танцувањето е еден вид медитација и психотерапија. “Кога музиката е вистинска” тој објаснува , “можеш да си го ослободиш умот и да играш без да размислуваш на друго. За мене, е ексцентрично чувство што ме доведува до електронски оргазам.”  Toa “специјално чувство” како што тој го објаснува е нешто по кое тој константно тежнее.

Во 2022 со неколку пријатели го основаат проектот “ДВИЖЕЊЕ” со цел создавање на поинаква техно сцена.

Mihail Iliev