John Vakirtzis, познат како Melodise, е грчки диџеј/продуцент со седиште во Солун. Неговиот прв контакт со музиката бил на 8-годишна возраст кога започнал со часови по пијано, гитара и труба. Подоцна почнал да го посетува музичкото училиште во Serres каде го проширил своето музичко знаење за теоријата на класичната музика.

Почнал да настапува како ДЏ на различни места во Serres, сè до 2012 година кога решил да се пресели во Солун, при што за првпат се појавил во изложбата на издавачката куќа „Us & Them“. Две години подоцна тој станува член на „Димензии“ и „Трип“. Тој го дели ДЏ пултот со уметници како што се Innellea, Hernan Cattaneo, Massano, Patrice Baumel, Marino Canal, Miss Monique, Coeus, Echonomist,  Yubik, Paul Anthonee и Ivan Masa, за да наведеме неколку.

Во 2017 година, тој започна свои настани на покривот во хотелот Filippos Xenia Hotel (Serres), каде е домаќин на повеќе различни реномирани уметници.
Во меѓувреме започнува со продукција на сопствена музика и во блиска иднина се очекува неговото прво деби издание.