Започна со диџејство во 1999 година во клубовите на неговиот роден град Тетово, промовирајќи ја електронската музика како нешто ново и револуционерно во неговиот град, правеше радио емисии и фестивали.

Има издадено LP Nentoka (Underground) и неколку EP во неговата издавачка куќа Urban Beatz.

Deepercast е месечен микс кој го објавува секој месец со најдобар избор на House/Techno.

Issa C.