Од почетоците на електронската сцена во Косово, Тотон остана непоколеблив во посветеноста на неговиот звук. Познат по својата непредвидливост, но сепак конзистентен звук, Тотон ја одржува публиката да танцува со часови, заробени во грувот, и тоа независно дали е во неговата родна Приштина, низ регионот или низ цела Европа.
Потекнувајќи од времето на винилите, Тотон ја прифати новата технологија, постојано експериментирајќи со различни алатки за подобрување на неговите перформанси. Тотон сега креира хибридни диџејски изведби, мешајќи синтити и тапани со традиционални диџејски сетови.
Моментално работи на својот нов проект во живо, „Species in Cream“, со сликарот/фотографот/синтезистот Vigan Nimani, комбинирајќи различни влијанија во уникатен микс на психоделично техно и хаус.

DJ Toton