DJ Nikifor е позади најпопуларната музичко радио емисија „Antenna Night Tracks“, 3 часовен микс каде тој ја пушта неговата најактуелна музика од различни интернационални диџеи. Благодарение на успехот на радио емисијата има гостувано со свои миксови на светски познатите Ibiza Global Radio, Mambo Ibiza Radio, TopFM Србија итн.

Никифор е број еден диџеј во Македонија уште од млади години. Оваа позиција му помогнала низ годиниве да биде дел од журките на светските диџеи Carl Cox, Deep Dish, John Digweed, Sasha, Solomun, Black Coffee, Tale of us, Dennis Cruz, Roger Sanchez, Hernan Cattaneo, Marco Carola, Eric Prydz, Paul Van Dyk, пуштајќи музика пред, заедно или по големите светски имиња.

Интернационално пуштал музика на повеќе места, бил дел од клубови и фестивали на Ибица, Миконос, Дубаи и други.

Никифор беше резидент DJ на Миконос, во добро познатиот клуб Paradise кој според DJMag е клуб број 7 во светот, каде пуштал музика заедно со големите Avicii, Afrojack, Dimitri from Paris итн.

Во меѓувреме дипломирање на Music Production School во Њујорк и сеуште го очекува својот број еден светски хит.

Во последно време е дел од WIN MUSIC FREEDOM, музичка платформа која помага клубови, барови и фестивали во Македонија, Албанија и Косово. Никифор е на листата на топ ДЈ на Балканот, и полека но сигурно го освојува светот. Во моментов е официјален резидент ДЈ на светски познатите Solomun, Dennis Cruz, Black Coffee и други.

DJ Nikifor

Никифор е број еден диџеј во Македонија уште од млади години. Оваа позиција му помогнала низ годиниве да биде дел од журките на светските диџеи Carl Cox, Deep Dish, John Digweed, Sasha, Solomun, Black Coffee, Tale of us, Dennis Cruz, Roger Sanchez, Hernan Cattaneo, Marco Carola, Eric Prydz, Paul Van Dyk, пуштајќи музика пред, заедно или по големите светски имиња.

Локација

Скопје

Жанр

,