Музичкото патување на Ангела започнува во 2019 година по живописното црногорско крајбрежје, каде што се етаблира како резидент диџеј. Оттогаш, нејзината страст за музиката ја наведува на различни места низ Србија, Црна Гора, Словенија, Хрватска, Грузија, па дури и Ерменија, маѓепсувајќи ја публиката каде и да настапува.

Црпејќи инспирација од многу култури и музички традиции, Анџела креира волшебни звучни сетови кои се карактеризираат со племенски битови и резонантни длабоки бас линии. Таа најчесто пушта темно groovy мелодичен техно и етнички органски и прогресивни вибрации. Секој од нејзините педантно изработени сетови служи како канал за евоцирање на длабоки емоции кај публиката, беспрекорно мешајќи традиционални музички елементи со модерни електронски битови.

Нејзините сетови се пронајдоа на реномирани платформи како што се Proton Radio, Mayday Records, DifferentSound, Zey Productions, Tehran Eye, Papaya, BPM Digital, Volt, DJ Community Georgia и Sinergia Flows.

DJ Angela Kochinatz