Дејан Трајков роден 1988 година во Гевгелија. Дел од новиот бран таленти од овој дел на Европа кој во последните неколку години се етаблира како квалитетно име на глобално ниво. Активен на музичката сцена од 2007, а дипломира музички менаџмент и продукција во Софија, 2012 година. Тој е ДЈ, продуцент и организатор на настани. Има издадено повеќе дигитални и неколку винилни изданија за странски и домашни издавачки куќи.

Еден од основачите на Мозаик Колектив.

Музичката колекција на Дени е изградена врз столбовите и трендовите во последните три децении.

Denny Trajkov

Локација

Скопје

Жанр

,

Социјални Мрежи

  facebook
  soundcloud