Давид е млад диџеј кој потекнува од Македонија.
Со голена љубов кон ритамот и перкусиите, својот стил на диџеинг го насочува кон комбинација на хипнотичен-грув звук. Присуството на подиумот сè уште ја гради и обликува неговата уметност.

Во 2023 година, со неколку пријатели го формираат колективот Супер Грув. Со визија за свеж и оригинален звук “Супер Грув” станува еден реформатор на музичката сцена, каде грувот и енергијата ја истакнуваат вистинската вредност на музиката.

David Simonov