декември 7, 2021
С26
Time: 23:59
ISON, еден од највлијателните луѓе на грчката и европската клупска сцена.
ISON е заслужен за многу големи имиња кои настапувале во Скопје, како Gus Gus, Mathew Jonson, Ben Klock, Miss Kitten, Tale of Us, Heidi, Ellen Allien, Mind Against, DJ Hell и други. Тој својата кариера ја започнува многу млад како продуцент и радио водител, исклучиво фокусиран на амбиент дип, техно и минимал саунд. ISON е основач на колективот NON, копродуцент во Actor One, има издадено сингл за Heidi Present Jackathon и пуштано музика на повеќе од 2.000 журки досега.
Како промотер и креатор на еден од најзначајните фестивали на современата електронска музика Reworks Festival, тој успева истиот да го внесе во потесна колаборација со уште неколку значајни европски фестивали, вклучувајќи го и Sonar Barcelona. Неговите маратонски 8 часовни сетови на Reworks секоја година се една од најспектакуларните журки на фестивалот.
Како диџеј има настапувано насекаде во Европа, вклучувајќи настани во Барселона, Берлин, Копенхаген, Стокхолм, но и во Скопје.
Неговата екстремна страст за електронската музика му овозможува се’ уште да го држи статусот на еден од највредните и најпосветени луѓе на електронската сцена.