април 8, 2022
Минус Еден
Time: 23:30
Local Support:
Bodan Jamakoski
Влез: 400денари до 1:00часот, после 1:00 часот 500 денари
Приказната на Alienata започнува во 2000та кога решава да се посвети на изучување и анализирање на звукот, во сите негови форми.
Таа храна за оваа фасцинација наоѓа во Берлин, место каде што музиката е најважна, а каде живее веќе 5 години и е заљубена во бучавата на градот, но најважно тука ја наоѓа и својата музичка “фамилија„ Killekill. Покрај соработката со нив и настапите во Tresor и фамозните Killekill вечери во Suicide Circus, таа во 2011 соработува и со Overflow Collective кои и покрај организирањето на забави, работат и на театарски претстави и музички работилници. Досегашните настапи на Alienata се вбројуваат во градови како Chicago, NYC, Denton, Paris, Athens, Warsaw, Amsterdam, а овој петок ќе настапи за Терапија во клуб Минус Еден во Скопје.
За опсесијата со звукот зборува и нејзината биографија во која се набројани спектар на звуци кои варираат од најобични аналогни што доаѓаат во форми на тонови од секојдневни предмети, амбиентални пејсажи, па се’ до изобилство на поджанрови во кои наоѓа инспирација реконтекстуализирајки ги како dark disco, raw techno, IDM, jakbeat, sexual dark experimental, cosmic rhythm, dark electro, psicodelia и многу музика од Miles Davis.
Нејзините сетови немаат музичка и естетска граница и варираат според многу фактори во околината, но на крајот се’ се сведува на многу електро и многу acid.
Како логична домашна поддршка на оваа забава го имаме Душко Јаневски еден од нашите ретки продуценти и DJ.
Неговите сетови се составени од мешавина на electro, acid и techno, богати со мелодија и groove.
Кон крајот на 2006 година ја создава и неговата дискографска куќа Juan’s Kitchen Delights Recordings за која редовно издава нова музика.
Бодан Јамакоски е млад, талентиран и сериозно посветен на музиката. Еден од ретките кој отскокнува од просечноста. Неговите вечери Audiobahn, беа најголеми клупски освежувања во 2018 година кај нас. Започнува со пуштање музика во 2014 на приватни забави, а неговиот прв официјален музички ангажман започнува клубот Капан Ан. Во годините што следат Бодан прераснува во сериозен техно продуцент и настапува со повеќе познати техно диџеи и продуценти меѓу кои: Reeko, Ness, Lag, Polar Inertia, Shlømo и други.
_____
From deep to dark. From past to future. All is about music.
It all started in 2000 and since then this mysterious ladylike lifeform has dedicated herself to learning & analyzing sound in all of its forms: Obsessive Analogy, Microloops coming from any source (even including fridge’s plug), Dubby, Dark Disco, Raw Techno, IDM, endless Miles Davis songs, Jakbeat, Analogic Deep Textures, Sexual Dark Experimental Hybrids,Cosmic rhythm and beautiful Aquatic Dark Electro tracks, Psicodelia.
In this small biography you’ll read about some of unforgettable moments this lady went through her life: those timid and young sets at Ocio (Murcia) and many other city clubs in Spain while touching down on uncountable raves and nights across northern Italy having first contact with german scene through the homoelektrik group in Berlin and Leipzig, Moss club (Murcia), Fusion Festival (Lärz)…
In 2006 she collaborated with the Overflow Collective that was not only involved in parties but in theatre and music workshops dealing with technology which then opened doors she became a part of Montreal’s electronic scene and Mutek festival.she lived during 2007, as resident deejay at Laïka venue and participating in different clubbing events, like Piknik Electronik, sharing billed events with many famous European and North American artists.
Once back in Spain (Valencia), she took up her career again as part of the Overflow team, where she began showing her exquisite and authentic musical selection through plenty of clubs around the country and also abroad.
In 2008 Alienata was also responsible for musical direction of Overflow records label, where she was able to expand her good and expert musical taste.
In late 2011 she decided to move to Berlin, playing regularly in clubs like ://about blank, Tresor and the infamous Killekill nights at Suicide Circus. Since then, she has been playing in many cities around the world: Chicago, NYC, Denton, Paris, Athens, Warsaw, Amsterdam…
She is currently working on a musical project called Kat Channel with Snuffo (50% of Snuff Crew).